Gratis verzending vanaf 15€!

Over ons


Rebel Beans Cold Brew werd opgericht in een klein mediterraan dorp genaamd Bodrum, in het zuidwesten van Turkije. Toen we begonnen met het brouwen van koffie waren we bezorgd over de hoeveelheid afval die uit de productie voortkomt. De hoeveelheid afval baarde ons in het begin zorgen, maar we beseften dat hoe meer afval we hebben, hoe meer goeds hieruit voortkomt. We werkten samen met lokale boerderijen in het dorp en gebruikten de koffiedik als meststof en bodemverbeteraar. Na ongelooflijke resultaten te hebben gezien op de boerderijen, besloten we ons afvalbeheerbeleid verder te zetten en meer energie te besteden aan duurzame productie en afvalverzameling.

 Zero Waste Management

Sinds dag één houden we onze productie in de gaten, zowel het energieverbruik als het gegenereerde afval. Volgens onze berekeningen is de hoeveelheid benodigde elektriciteit voor het zetten van een volledige lading cold brew (500 liter), het vullen en koelen samen, niet meer dan het volledig opladen van 5 smartphone-batterijen. Ook andere aspecten van de productie, zoals verpakking en afval, voldoen aan onze eisen, want onze glazen flessen en aluminium doppen kunnen bij een goede verwerking vele malen in hun levenscyclus worden gerecycled. En dit is waar jij inspringt. We willen een samenleving creëren van milieuvriendelijke en bewuste mensen die elkaar informeren over recycling en duurzaamheid. We weten dat onze inspanningen op lange termijn kunnen veranderen, maar als we samenwerken en voor hetzelfde doel strijden, zijn we er zeker van dat het in korte tijd een succes zal zijn.

Nederland alleen al, consumeert 90.000 ton koffie per jaar en slechts een klein deel daarvan wordt gerecycled door verschillende bedrijven, terwijl de rest van het koffiedik in de prullenbak terechtkomt. Wij, Rebel Beans Cold Brew, willen pioniers zijn om zoveel mogelijk afval op te halen bij lokale cafés en kantoren, maar we hebben uw hulp nodig om meer afval op te halen. Als je je voor kunt stellen dat een derde van alle koffie in Nederland thuis wordt verbruikt, dan kan een beetje inspanning van jou een enorm resultaat opleveren. Maar wat gaat Rebel Beans doen met al dat afval?

Nederland is een agrarisch land waar innovatie en technologische ontwikkelingen nooit stilstaan. In dit kader zullen we samen met Wageningen Universiteit en Research aan een gedetailleerde chemische analyse van koffieafval werken en samenwerken met aanverwante industrieën om dit afval goed te benutten.

We zorgen ervoor dat je vanaf vandaag meer van ons hoort en over ons doel om koffieafval te recyclen. Als eerste stap hebben we aangeboden om in maart 2021 vrijwillig het koffieafval van het Amsterdam Coffee Festival op te halen. We hopen je daar te zien en jou persoonlijk te ontmoeten. Tot dan toe kun je altijd contact met ons opnemen en jouw ideeën met ons delen!


Zorg goed voor jezelf en blijf recyclen!

Team Rebel Beans