Over ons

Rebel Beans is opgericht in 2017 met als doel de best mogelijke koude koffie te maken. We hebben verschillende koffiebonen uit verschillende landen en continenten geprobeerd. Na een lange en vermoeiende fase van trial & error hebben we de beste koud gezette koffiemelange ontwikkeld!

Het vinden van het recept voor onze cold brew was nog maar het begin. We realiseerden ons dat onze productie afval van gebruikte koffiedik oplevert. Alleen omdat we geen suiker of toevoegingen gebruiken in onze cold brew koffie is ons afval pure koffiedrab. We zijn meteen op zoek gegaan naar manieren om dit afval verstandig te verwerken. Dankzij de hulpbronnen van ons land realiseerden we ons dat er veel andere manieren zijn om koffieafval te verwerken dan het te gebruiken als compost.

We moeten u eraan herinneren dat de koffieconsumptie in Nederland rond de 90.000 ton per jaar ligt. Het grootste deel ervan komt op stortplaatsen terecht of wordt verbrand en stoot broeikasgassen als methaan en CO2 uit. Daarom hebben we onze inspanningen opgevoerd en hebben we besloten om hier iets aan te doen. De recycling inspanningen van Rebel Beans hebben jou nodig. We weten dat u zich bewust bent van de milieuproblemen waarmee we te maken hebben en we weten ook dat u bereid bent alles te doen wat in uw vermogen ligt om het te helpen stoppen.

Vanaf deze dag zorgen we ervoor dat je over ons hoort en over ons doel om koffieafval te recyclen. We zijn er trots op dat Rebel Beans in maart 2021 vrijwillig het koffieafval van het Amsterdam Coffee Festival heeft opgehaald. We hopen je daar te zien en je persoonlijk te ontmoeten. Sindsdien kunt u altijd contact met ons opnemen en uw ideeën met ons delen!

Wees voorzichtig en blijf recyclen!

Team Rebel Beans